bus auto fiets
Terug naar nieuws

KEEP YOU POSTED

25 februari 2020

Noem het de stilte voor de storm, die periode voor de start van een grote ontwikkeling als N¬į 75 Coolsingel. Eigenlijk kan niemand wachten om van start te gaan, maar er moet toch wel een en ander geregeld worden om de bouw van a tot z vlekkeloos te laten verlopen.

Een aanzienlijk deel van de tijd wordt in beslag genomen door onder andere het aanvragen en verkrijgen van de juiste vergunningen. Je kunt je voorstellen dat de Gemeente Rotterdam strenge eisen stelt aan het soort woningen dat gebouwd gaat worden en de manier waarop dat gebeurt. 


HET WERK ACHTER DE SCHERMEN
Bouwen op een drukke, binnenstedelijke locatie als de Coolsingel vereist goede afspraken en een strakke organisatie: het raakt 24/7 het functioneren van een druk deel van de stad. En dus verrichten we achter de schermen veel werk om de vergunningsaanvraag zo soepel mogelijk te laten verlopen.


UPDATE PLANNING
Het proces van vergunningen aanvragen en afspraken maken is voortdurend van invloed op de planning en voortgang. Eerder hadden wij de verwachting om in het najaar van 2019 te kunnen starten met de verkoop. Echter, gedurende de vergunningaanvraag zijn wij geconfronteerd met de geluidsproblematiek rondom het horecageluid van het Stadhuisplein. Om deze reden moeten we het plan aanpassen op het gebied van geluidwering. Hieronder vind je de meest actuele stand van zaken:


Plattegronden
Vanuit de architect zijn de technische plattegronden nagenoeg allemaal definitief. Zodra dit afgerond is kunnen we ze gaan omzetten naar leesbare plattegronden voor de verkoop.  


Omgevingsvergunning
De omgevingsvergunning wordt opnieuw aangevraagd. Het verlenen van de omgevingsvergunning neemt nog ca. 3 tot 4 maanden in beslag. Nadat de vergunning is verleend moet deze nog 6 weken ter inzage. Daarna wordt de vergunning onherroepelijk indien er geen bezwaar wordt ingediend.  


Start verkoop
We verwachten in het voorjaar van 2020 te kunnen starten met de verkoop. Zodra we iets weten informeren we je uiteraard direct!

Schrijf je in en blijf op de hoogte!